ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ  BELLES HISTORIC TRAIL  2024

 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες :

Συγκεκριμένα :

 • «Βelles Historic Trail» : 22 χλμ + 1340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.
 • «Sultanitsa Trail Run» : 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.
 • «Ν.Πετρίτσι Run» : 5 χλμ + 59 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.
 • «Riko Kids Run» : 1 χλμ + παιδικός αγώνας σε δύο ηλικιακά σκέλη (έως και 9 ετών και 10 – 12 ετών)
 1. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 

Κατά μήκος διαδρομών όλων των αγώνων, θα υπάρχει επαρκής και διακριτή σηματοδότηση, αποτελούμενη από :

 • Πινακιδάκια PVC με το χρώμα και λογότυπο κάθε αγώνα.
 • Σήματα κατεύθυνσης δεξιά και αριστερά (με τα ίδια διακριτικά χρώματα).
 • Αντανακλαστικά σημαιάκια χαρακτηριστικά της διοργάνωσης.
 • Ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών.
 • Βαφή με κόκκινο χρώμα σε πέτρες και βράχους στη διάρκεια της διαδρομής.
 • Απαγόρευση διέλευσης (STOP).

Στους Σταθμούς Τροφοδοσίας ενημερωτικές πληροφορίες για τη χιλιομετρική απόσταση, την υψομετρική διαφορά και τη θέση του συγκεκριμένου Σταθμού.

Επίσης το στίγμα της διαδρομής του κάθε αγώνα θα είναι διαθέσιμο σε μορφή gpx για όσους χρησιμοποιούν συσκευές gps ή έξυπνα ρολόγια.

Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα).

 

 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 «Belles Historic Trail»

 Η διαδρομή των 22 χλμ + 1.340 μ. είναι κυκλική και έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου Σερρών. Ξεκινάει από υψόμετρο 55 μ. και φθάνει στο υψηλότερο σημείο τα 1.100 μ. στο 12,3 χλμ στο σημείο «Γέρακας». Η συνολική θετική υψομετρική αγγίζει τα 1.340 μέτρα. Στη διαδρομή των 22 χλμ τα 17 χλμ (78%) είναι μονοπάτια, τα 3 χλμ (13%) είναι δασικός δρόμος και τα 2 χλμ (9%) είναι άσφαλτος.

Αναλυτικά : Από την εκκίνηση, αρχίζει η ανηφόρα σε ασφαλτόδρομο για 600 μ. μέσα στο χωριό. Στη συνέχεια είσοδος στο «Μονοπάτι των Ξυλοκόπων», το οποίο αποτελεί την πλέον απαιτητική διαδρομή του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε κακοτράχαλο μονοπάτι, μήκους 3,4 χλμ, όπου από τα 55 μ. φθάνουμε στα 540 μ. υψόμετρο παίρνοντας θετική υψομετρική διαφορά 485 μ. Στο 4,7χλμ και σε υψόμετρο 344 μ -στο ρέμα της Σουλτανίτσας- θα υπάρχει ο 1ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Από εκεί συνεχίζουμε προς το «Μονοπάτι του Νερού». Πρόκειται για μία μοναδική διαδρομή, μέσα σε βαθύσκιωτα δάση οξιάς και μικρούς καταρράκτες. Στο 7ο χλμ (υψόμετρο 561 μ.) βγαίνουμε σε δασικό δρόμο, όπου θα υπάρχει ο 2ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Συνεχίζουμε με συνεχόμενη ανηφόρα σε δασικό δρόμο για τα επόμενα 3 χλμ, στο 10 χλμ στρίβουμε αριστερά μέσα στο δάσος στη θέση «Φουντουκιές» και για αλλά 2,3 χλμ διασχίζουμε το δάσος έως ότου φτάσουμε στο 12,3 χλμ (υψόμετρο 1.100 μ.) και στο παλιό φυλάκιο «Γέρακας», το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής μας. Εκεί θα λειτουργεί και ο 3ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε νότια σε μονοπάτι το οποίο διέρχεται δίπλα από οχυρωματικά έργα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη διαδρομή μας θα έχουμε έχουμε την ευκαιρία να διέλθουμε (προαιρετικά για όποιον το επιθυμεί) μέσα από ένα «Στέγαστρο Διμοιρίας», αμυντικό έργο της εποχής του «Ψυχρού Πολέμου», χωρίς να βγούμε εκτός διαδρομής. Συνεχίζοντας την κατηφόρα , και εάν καιρός το επιτρέψει, θα απολαύσουμε τις κορυφές του χιονισμένου Λαϊλιά, αλλά και τη λίμνη της Κερκίνης. Οδεύοντας ήδη στην επιστροφή μας προς το χωριό και τον τερματισμό με περισσότερη κατηφόρα και λιγότερη ανηφόρα, σε μονοπάτι μέσα από κορυφές. Πρόκειται ουσιαστικά για τον παλαιό δρόμο που ήταν σε χρήση πριν από τον Β΄ Π.Π. και από αυτό κατηφόρισαν τα γερμανικά στρατεύματα μετά την επίθεση στην Ελλάδα και τη «Μάχη των Οχυρών» στις 6/4/1941. Στο 18ο χλμ συναντάμε και πάλι οχυρωματικά έργα επίσης της εποχής του «Ψυχρού Πολέμου», οπού και βγαίνουμε σε άσφαλτο για 200 μ. για να ξανά τρέξουμε σε μονοπάτι στο 18,2 χλμ. Τέλος, στο 19ο χλμ, βγαίνουμε από το μονοπάτι και τρέχουμε σε ασφαλτόδρομο για 800 μ. Στο 19,8 χλμ σε υψόμετρο 266 μ., θα υπάρχει ο 4ος Σταθμός Τροφοδοσίας και τελευταίος μόνο με νερό και ισοτονικά για να ξανά μπούμε στο τελευταίο μονοπάτι της διαδρομής «Μονοπάτι Νερού» όπου για 2,2 χλμ θα τρέξουμε δίπλα από τα γάργαρα νερά της Σουλτανίτσας, στον ίσκιο αιωνόβιων πλατανιών. Στο 21,4 χλμ, μπαίνουμε και πάλι στις γειτονιές του χωριού για μόλις 600 μ., πριν καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Νέου Πετριτσίου και στον τερματισμό.

«Sultanitsa Run Trail»

Από την εκκίνηση, αρχίζει η ανηφόρα σε ασφαλτόδρομο μέσα στο χωριό για 600 μ. Στη συνέχεια είσοδος στο «Μονοπάτι των Ξυλοκόπων», το οποίο αποτελεί την πλέον απαιτητική διαδρομή του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε κακοτράχαλο μονοπάτι, μήκους 3,4 χλμ, όπου από τα 55 μέτρα, φθάνουμε στα 540 μ. υψόμετρο παίρνοντας θετική υψομετρική διαφορά 485 μ. Στο 4,7 χλμ και σε υψόμετρο 344 μ. στο ρέμα της Σουλτανίτσας, θα υπάρχει ο 1ος και μοναδικός Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού και από εκεί συνεχίζουμε για να μπούμε στο «Μονοπάτι Νερού» όπου για 2,7 χλμ θα τρέξουμε διπλά από τα γάργαρα νερά της Σουλτανίτσας και στον ίσκιο αιωνόβιων πλατανιών. Στο 7,4 χλμ, μπαίνουμε για 600 μ. και πάλι στις γειτονιές του χωριού, για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου και στον τερματισμό.

«Ν.Πετρίτσι Run»

Από την εκκίνηση, αρχίζει η ανηφόρα σε ασφαλτόδρομο μέσα στο χωριό για 800 μ. Στη συνέχεια συνεχίζουμε σε ασφαλτόδρομο δυτικά στις πρόποδες του βουνού έως το 1,3ο χλμ οπότε και κινούμαστε σε χωματόδρομο. Στο κομμάτι αυτό της διαδρομής η πανοραμική θέα προς την λίμνη της Κερκίνης και την ενδοχώρα δεν περνάει απαρατήρητη. Στο 2ο χλμ είναι το ψηλότερο σημείο της συνολικής διαδρομής (153 μ. υψόμετρο) στους πρόποδες του βουνού έως το 2,5ο χλμ που ξεκινάει η κατηφόρα ακολουθώντας παλαιούς αγροτικούς δρόμους στη θέση «Βοδενίκι». Στο σημείο αυτό θα υπάρχει και ο μοναδικός Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό και ισοτονικά. Μετά από 500 μ. περίπου βγαίνουμε στην παλαιά οδό που συνέδεε το Ν.Πετρίτσι με τον οικισμό Αετοβούνι και σήμερα αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε/6. Πλησιάζοντας προς τα πρώτα σπίτια του χωριού κινούμαστε σε ασφαλτόδρομο. Μετά το πάρκο του συνοικισμού Βλαχιά ανηφορίζουμε (για τελευταία φορά) για 200 μ. για να κατηφορίσουμε προς την κεντρική πλατεία και τον τερματισμό -μέσα από γειτονιές του χωριού- σε 600 μ. περίπου.

«Riko Kids Run»

Πρόκειται για παιδικό αγώνα, με μασκότ τον Ρίκο. Ένα ημίαιμο τεριέ με … ειδικές ικανότητες. Αγώνας -με πολλά μηνύματα- διαδρομής για 1 χλμ στους δρόμους και στις γειτονιές γύρω από την κεντρική πλατεία. Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο ηλικιακά σκέλη (έως και 9 ετών και 10 – 12 ετών). Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβει μέρος στην κεντρική πλατεία του χωριού.

>>>Η διοργάνωση και οι βασικοί  αγώνες βουνού (Belles Historic Trail & Sultanitsa Run Trail)  συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League 2024. Συγκεκριμένα :

 • «Belles Historic Trail» (22 χλμ) 1 ITRA points και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points).
 • «Sultanitsa Run Trail» (8,1 Km) 0 ITRA points και 1 ITRA points στην βαθμολογία βουνών.

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Στους αγώνες «Belles Historic Trail», «Sultanitsa Run Trail» μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους.

Ο αγώνας «Sultanitsa Run Trail» προτείνεται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς δεν έχει μεγάλο συντελεστή δυσκολίας.

O αγώνας N.Πετρίτσι Run είναι εντός ασφαλτοστρωμένης και αγροτικής οδοποιίας και απευθύνεται σε δρομείς όλων των ηλικιών και αντοχών και ή σε όσους και όσες θέλουν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον αγώνα δρόμου.

Στον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run» μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά, έως 12 ετών.

Ο κάθε αθλητής, αθλήτρια και κηδεμόνας στην περίπτωση που τρέχουν τα παιδιά τους αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα και υποχρεούται να αποδεχτεί την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση κατά την διάρκεια της εγγραφής του/της. Η μη αποδοχή, έχει ως αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση της εγγραφής.

 1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι εγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 25/1/2024 και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα της Τρίτης 16/4/2024, για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης : www.belleshistorictrail.gr σε συνεργασία με την εφαρμογής www.athletopia.com που προτείνεται να κατεβάσετε στα κινητά σας ώστε να είστε συνεχώς ενημερωμένοι.

 • Κόστος συμμετοχής :

= Για τον αγώνα «Belles Historic Trail» 20 €

= Για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» 15 €

= Για τον αγώνα «Ν.Πετρίτσι Run» 10 €

= και ΔΩΡΕΑΝ για τον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run»

Οι εγγραφές και η διαδικασία της πληρωμής θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος της εφαρμογής www.athletopia.com την απόλυτη ασφάλεια της συναλλαγής σας.

 1. ΠΑΡΟΧΕΣ :
 • Στον αγώνα «Belles Historic Trail» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε τέσσερις (4) σταθμούς, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), σακίδιο, ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, πρόχειρο γεύμα και τοπικά εδέσματα.
 • Στον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε έναν (1) σταθμό, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, αθλητικό σακίδιο, πρόχειρο γεύμα και τοπικά εδέσματα.
 • Στον αγώνα «N.Πετριτσι Run» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε έναν (1) σταθμό, αναμνηστικό δώρο για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, τοπικά εδέσματα.
 • Στον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Αθλητικό μπλουζάκι ή καπέλο για όλα τα παιδία, αναμνηστικό μετάλλιο για τα παιδία που θα τρέξουν. Ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, πρόχειρο γεύμα για τους μικρούς φίλους.
 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ :

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει το Σάββατο 27/4/2024 στις ώρες 10:00 – 14:00 μ.μ και 16:00 – 17:30 μ.μ. (από τα γραφεία του συλλόγου) και την Κυριακή 28/4/2024  τις ώρες 07:00 – 09:00 π.μ. στον χώρο εκκίνησης στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου.

 • Τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιείται 15΄ λεπτά πριν την εκκίνηση των αγώνων, επίσης θα αποσταλεί ενημερωτικό email στον καθένα συμμετέχοντα ξεχωριστά.
 • Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά ορίζεται το χρονικό όριο των πέντε (5:00) ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα «Belles Historic Trail», μετά το χρονικό όριο των (5) ωρών ο αθλητής θα επιβιβάζεται σε όχημα της διοργάνωσης για την ασφαλή επιστροφή του. Σε σημεία της διαδρομής και στους σταθμούς τροφοδοσίας άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών. Για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού άλλα μετά το χρονικό όριο των τεσσεράμισι (4,5) ωρών ο αθλητής θα κινείται με δίκη του ευθύνη στα μονοπάτια και τους δρόμους. Ο αγώνας «Ν.Πετρίτσι Run» έχει χρονικό όριο δύο ωρών.
 • Αθλητής που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.
 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ :
 • «Belles Historic Trail» :

= 4,0 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

= 7,2 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

= 12,3 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

= 19,8 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

 • «Sultanitsa Trail Run» :

= 4ο  χλμ. Πλήρης και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

 • «N.Πετρίτσι Run» :

= 2,5ο  χλμ. Νερό και ισοτονικά. Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

 «Riko Kids Run» :

Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός.

 

 1. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ :

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, τις αθλήτριες και τα παιδία. Συστήνεται όμως να έχουν υδροδοχείο. Επίσης προτείνεται προς τους αθλητές η χρήση αθλητικών παπουτσιών με τεχνικές προδιαγραφές για βουνό. Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο μίας χρήσης.

 1. ΕΠΑΘΛΑ :

Αναμνηστικάέπαθλα Belles Historic Trail :

1). Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες και γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού.

2). Για τους δυο (2) πρώτους (άνδρα-γυναικά) της Γενικής Κατάταξης του Belles Historic Trail θα έχει και κάποιο εξτρά δώρο (καλάθι τοπικών προϊόντων κλπ)

3). Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

 

 • Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες :

1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση πρώτος, δεύτερος, τρίτος

2). 40 έως 49 ετών: Βράβευση πρώτος, δεύτερος, τρίτος

3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση πρώτος, δεύτερος, τρίτος

4). 60 ετών και μεγαλύτεροι πρώτος, δεύτερος, τρίτος

 • Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες :

1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση πρώτη δεύτερη, τρίτη

2) 40 έως 49 ετών: Βράβευση  πρώτη δεύτερη, τρίτη

3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση  πρώτη δεύτερη, τρίτη

4).60 ετών και μεγαλύτερες: Βράβευση πρώτη δεύτερη, Τρίτη

 • Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι τρεις (3) πρώτοι – πρώτες της Γενικής Κατάταξης.

 

Αναμνηστικάέπαθλα Sultanitsa Trail Run :

1). Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού

2). Για τους δυο (2) πρώτους (άνδρα-γυναίκα) της Γενικής Κατάταξης του Sultanitsa Trail Run θα έχει και κάποιο εξτρά δώρο (καλάθι τοπικών προϊόντων κλπ)

3). Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

 

 • Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες :

1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

2). 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

4). 60 ετών και μεγαλύτεροι μονό ο πρώτος

 

 • Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες :

1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

2) 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

4).60 ετών και μεγαλύτερες: Βράβευση μονό η πρώτη

 

Αναμνηστικά – έπαθλα Ν.Πετρίτσι Run :

1). Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού

2). Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

 

 Αναμνηστικά – έπαθλα Riko Kids Run :

1) Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, Αγόρια & Κορίτσια: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού.

2) Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

>>> Δίπλωμα συμμετοχής του αγώνα θα μπορούν οι αθλητές να εκτυπώσουν από το site του αγώνα (www.belleshistorictrail.gr)

 1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ :
 • Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία ομάδας Διάσωσης, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής. Επιπλέον, στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο.
 • Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν.
 • Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, που θα μετάσχουν στον αγώνα.
 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η οργανωτική επιτροπή, εάν αλλάξουν οι συνθήκες με τον Covid -19, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.

 1. AΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ :
 • Η Οργανωτική Επιτροπή δεν ευθύνεται για απώλεια ζωής, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. (Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση).
 • Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.
 1. ΠΟΙΝΕΣ :
 • Αθλητές που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου και θα παρακάμψουν της διαδρομής θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματα τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων.
 • Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα.
 • Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.
 1. ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών ή άλλων απρόοπτων συμβάντων, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
 • Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
 • Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους μπορεί να γίνει την εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγώνα.
 1. ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ – ΧΩΡΟΙ ΥΓΕΙΝΗΣ :

Στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου, θα υπάρχει χώρος πού θα χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια για τους αθλητές και επιπλέον χώρος για την φύλαξη προσωπικών αντικειμένων. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργού χώροι υγιεινής (WC) καθώς και υπαίθριο ντουζ.

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε αθλητής και αθλήτρια έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση που αφορά τη συμμετοχή του, την πορεία του και το τελικό αποτέλεσμα του στην διοργάνωση.

 1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται τμηματικά παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων στο χώρο της αφετηρίας – τερματισμού και συγκεντρωτικά την ίδια μέρα στην ιστοσελίδα (www.belleshistorictrail.gr) και στις σελίδες της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα΄.

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

Σημείωση : Η Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώσει και σημεία διάθεσης των πακέτων εγγραφών εκτός Ν.Πετριτσίου, μία εβδομάδα πριν από την διοργάνωση.

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

 • 10:00 – 14:00 μ.μ και 16:00 – 17:30 μ.μ. Λειτουργία γραμματείας, διάθεση πακέτου.
 • 16:30 μ.μ. Εκκίνηση παιδικού αγώνα «Riko Kids Run» (Ηλικίες έως και 9 ετών).
 • 17:00 μ.μ. Εκκίνηση παιδικού αγώνα «Riko Kids Run» (Ηλικίες 10 – 12 ετών).
 • 40 μ.μ. Τεχνική Ενημέρωση δρομέων.
 • 18:00 μ.μ. Εκκίνηση αγώνα δρόμου «Ν.Πετρίτσι Run».
 • 19:30 μ.μ. Απονομές για όλους τους νικητές.
 • 20:00 μ.μ. DJs Party στην κεντρική πλατεία.

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

 • 07:00 – 09:00 π.μ. Λειτουργία γραμματείας, διάθεση πακέτου.
 • 15 μ.μ. Τεχνική Ενημέρωση δρομέων
 • 09:30 π.μ. Εκκίνηση αγώνα «Belles Historic Trail»
 • 45 π.μ. Τεχνική Ενημέρωση δρομέων
 • 00 π.μ. Εκκίνηση αγώνα «Sultanitsa Trail Run» των 8 χλμ+502μ.
 • 12:10 μ.μ. Απονομές για όλους τους νικητές.
 • 14:30 μ.μ Λήξη αγώνα.

Στον τερματισμό θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα με τοπικά εδέσματα παρασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού, κεράσματα, νερά και αναψυκτικά.

 1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ :

Η διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

Kατεβάστε σε PDF τον κανονισμό των αγώνων Belles Historic Trail

Επικοινωνία

 • Ιστοσελίδα : www.belleshistorictrail.gr
 • E-mail : belleshistorictrail @ gmail.com
 • Facebook,  Instagram, Tik Tok : belleshistorictrail
 • Τηλέφωνο, SMS, Viber : 6939852535

Οργανωτική Επιτροπή

 • Παναγιώτης Σαββίδης (Πρόεδρος)
 • Δημήτρης Γούλας, Μιλένα Καπτεμπίλοβα (Τεχνικοί Σύμβουλοι)
 •  Σταματία Σαμαρά (Δημόσιες Σχέσεις, Επαφή με χορηγούς)
 • Χρήστος Τριανταφυλλίδης (Ταμίας)
 •  Νίκος Καντούρης (Εγγραφές)
 • Πληροφορίες – Εγγραφές : Νίκος Καντούρης (Τηλ. 6971872071)

 

Διοργανωτής : Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πετριτσίου