ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
BELLES HISTORIC TRAIL RACES 2023

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες :

• «Βelles Historic Trail» : 22 χλμ + 1.340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.
• «Sultanitsa Trail Run» : 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.
• «Riko Kids Run» (παιδικός αγώνας) : 1,2 χλμ + 65 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

1. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ :

Κατά μήκος διαδρομών όλων των αγώνων, θα υπάρχει επαρκής και διακριτή σηματοδότηση, αποτελούμενη από :
• Πινακιδάκια PVC με το χρώμα και λογότυπο κάθε αγώνα.
• Σήματα κατεύθυνσης δεξιά και αριστερά (με τα ίδια διακριτικά χρώματα).
• Αντανακλαστικά σημαιάκια χαρακτηριστικά της διοργάνωσης.
• Ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών.
• Βαφή με κόκκινο χρώμα σε πέτρες και βράχους στη διάρκεια της διαδρομής.
• Απαγόρευση διέλευσης (STOP).

Στους Σταθμούς Τροφοδοσίας ενημερωτικές πληροφορίες για τη χιλιομετρική απόσταση, την υψομετρική διαφορά και τη θέση του συγκεκριμένου Σταθμού.
Επίσης το στίγμα της διαδρομής του κάθε αγώνα θα είναι διαθέσιμο σε μορφή gpx για όσους χρησιμοποιούν συσκευές gps ή έξυπνα ρολόγια.
Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα).

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ :

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1. «Belles Historic Trail»

Η διαδρομή των 22 χλμ + 1.340 μ. είναι κυκλική και έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου Σερρών. Ξεκινάει από υψόμετρο 55 μ. και φθάνει στο υψηλότερο σημείο τα 1.100 μ. στο 12,3 χλμ στο σημείο «Γέρακας». Η συνολική θετική υψομετρική αγγίζει τα 1.340 μέτρα. Στη διαδρομή των 22 χλμ τα 17 χλμ (78%) είναι μονοπάτια, τα 3 χλμ (13%) είναι δασικός δρόμος και τα 2 χλμ (9%) είναι άσφαλτος.

Αναλυτικά : Από την εκκίνηση, αρχίζει η ανηφόρα σε ασφαλτόδρομο για 600 μ. μέσα στο χωριό. Στη συνέχεια είσοδος στο «Μονοπάτι των Ξυλοκόπων», το οποίο αποτελεί την πλέον απαιτητική διαδρομή του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε κακοτράχαλο μονοπάτι, μήκους 3,4 χλμ, όπου από τα 55 μ. φθάνουμε στα 540 μ. υψόμετρο παίρνοντας θετική υψομετρική διαφορά 485 μ. Στο 4,7χλμ και σε υψόμετρο 344 μ -στο ρέμα της Σουλτανίτσας- θα υπάρχει ο 1ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Από εκεί συνεχίζουμε προς το «Μονοπάτι του Νερού». Πρόκειται για μία μοναδική διαδρομή, μέσα σε βαθύσκιωτα δάση οξιάς και μικρούς καταρράκτες. Στο 7ο χλμ (υψόμετρο 561 μ.) βγαίνουμε σε δασικό δρόμο, όπου θα υπάρχει ο 2ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Συνεχίζουμε με συνεχόμενη ανηφόρα σε δασικό δρόμο για τα επόμενα 3 χλμ, στο 10 χλμ στρίβουμε αριστερά μέσα στο δάσος στη θέση «Φουντουκιές» και για αλλά 2,3 χλμ διασχίζουμε το δάσος έως ότου φτάσουμε στο 12,3 χλμ (υψόμετρο 1.100 μ.) και στο παλιό φυλάκιο «Γέρακας», το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής μας. Εκεί θα λειτουργεί και ο 3ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε νότια σε μονοπάτι το οποίο διέρχεται δίπλα από οχυρωματικά έργα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη διαδρομή μας θα έχουμε έχουμε την ευκαιρία να διέλθουμε (προαιρετικά για όποιον το επιθυμεί) μέσα από ένα «Στέγαστρο Διμοιρίας», αμυντικό έργο της εποχής του «Ψυχρού Πολέμου», χωρίς να βγούμε εκτός διαδρομής. Συνεχίζοντας την κατηφόρα , και εάν καιρός το επιτρέψει, θα απολαύσουμε τις κορυφές του χιονισμένου Λαϊλιά, αλλά και τη λίμνη της Κερκίνης. Οδεύοντας ήδη στην επιστροφή μας προς το χωριό και τον τερματισμό με περισσότερη κατηφόρα και λιγότερη ανηφόρα, σε μονοπάτι μέσα από κορυφές. Πρόκειται ουσιαστικά για τον παλαιό δρόμο που ήταν σε χρήση πριν από τον Β΄ Π.Π. και από αυτό κατηφόρισαν τα γερμανικά στρατεύματα μετά την επίθεση στην Ελλάδα και τη «Μάχη των Οχυρών» στις 6/4/1941. Στο 18ο χλμ συναντάμε και πάλι οχυρωματικά έργα επίσης της εποχής του «Ψυχρού Πολέμου», οπού και βγαίνουμε σε άσφαλτο για 200 μ. για να ξανά τρέξουμε σε μονοπάτι στο 18,2 χλμ. Τέλος, στο 19ο χλμ, βγαίνουμε από το μονοπάτι και τρέχουμε σε ασφαλτόδρομο για 800 μ. Στο 19,8 χλμ σε υψόμετρο 266 μ., θα υπάρχει ο 4ος Σταθμός Τροφοδοσίας και τελευταίος μόνο με νερό και ισοτονικά για να ξανά μπούμε στο τελευταίο μονοπάτι της διαδρομής «Μονοπάτι Νερού» όπου για 2,2 χλμ θα τρέξουμε δίπλα από τα γάργαρα νερά της Σουλτανίτσας, στον ίσκιο αιωνόβιων πλατανιών. Στο 21,4 χλμ, μπαίνουμε και πάλι στις γειτονιές του χωριού για μόλις 600 μ., πριν καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Νέου Πετριτσίου και στον τερματισμό.

2. «Sultanitsa Run Trail»

Από την εκκίνηση, αρχίζει η ανηφόρα σε ασφαλτόδρομο μέσα στο χωριό για 600 μ. Στη συνέχεια είσοδος στο «Μονοπάτι των Ξυλοκόπων», το οποίο αποτελεί την πλέον απαιτητική διαδρομή του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε κακοτράχαλο μονοπάτι, μήκους 3,4 χλμ, όπου από τα 55 μέτρα, φθάνουμε στα 540 μ. υψόμετρο παίρνοντας θετική υψομετρική διαφορά 485 μ. Στο 4,7 χλμ και σε υψόμετρο 344 μ. στο ρέμα της Σουλτανίτσας, θα υπάρχει ο 1ος και μοναδικός Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού και από εκεί συνεχίζουμε για να μπούμε στο «Μονοπάτι Νερού» όπου για 2,7 χλμ θα τρέξουμε διπλά από τα γάργαρα νερά της Σουλτανίτσας και στον ίσκιο αιωνόβιων πλατανιών. Στο 7,4 χλμ, μπαίνουμε για 600 μ. και πάλι στις γειτονιές του χωριού, για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου και στον τερματισμό.

3. «Riko Kids Run»

Πρόκειται για παιδικό αγώνα, με μασκότ τον Ρίκο. Ένα ημίαιμο τεριέ με … ειδικές ικανότητες. Αγώνας -με πολλά μηνύματα- διαδρομής για 1,2 χλμ + 65 μ. υψομετρικής διαφοράς μέσα στις γειτονιές και στους δρόμους του Νέου Πετριτσιου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβει μέρος στην κεντρική πλατεία του χωριού.

>>>Η διοργάνωση και οι βασικοί  της αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League 2023. Συγκεκριμένα :

  • «Belles Historic Trail» (22 χλμ) 1 ITRA points και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points).
  • «Sultanitsa Run Trail» (8,1 Km) 0 ITRA points και 1 ITRA points στην βαθμολογία βουνών.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Στους αγώνες «Belles Historic Trail», «Sultanitsa Run Trail» μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους.
Ο αγώνας «Sultanitsa Run Trail» προτείνεται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς δεν έχει μεγάλο συντελεστή δυσκολίας.
Στον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run» μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά, από 6 έως 12 ετών.
Ο κάθε αθλητής, αθλήτρια και κηδεμόνας στην περίπτωση που τρέχουν τα παιδιά τους αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα και υποχρεούται να αποδεχτεί την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση κατά την διάρκεια της εγγραφής του/της. Η μη αποδοχή, έχει ως αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση της εγγραφής.

4. ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι εγγραφές ανοίγουν την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 και θα ολοκληρωθούν μέχρι την συμπλήρωση των στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης : www.belleshistorictrail.gr.

• Κόστος συμμετοχής :
= Για τον αγώνα «Belles Historic Trail» 20 €
= Για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» 15 €
= και ΔΩΡΕΑΝ για τον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run»

• Πληρωμή μέσω Viva Wallet με χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα η προπληρωμένη κάρτα (Για να διασφαλίσουμε την ασφαλέστερη εξυπηρετησή σας, η παραγγελία σας θα διεκπεραιωθεί μέσω Viva Wallet. Η διαδικασία της πληρωμής σας γίνεται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον της τράπεζας Viva Wallet εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια της συναλλαγής σας μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners).

5. ΠΑΡΟΧΕΣ :

• Στον αγώνα «Belles Historic Trail» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε τέσσερις (4) σταθμούς, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), σακίδιο, ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, πρόχειρο γεύμα και τοπικά εδέσματα. Επίσης Εκπτωτική Κάρτα σε επιχειρήσεις – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνης.
• Στον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε έναν (1) σταθμό, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, αθλητικό σακίδιο, πρόχειρο γεύμα και τοπικά εδέσματα. Eπίσης Εκπτωτική Κάρτα σε επιχειρήσεις – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνης.
• Στον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αθλητικό μπλουζάκι ή καπέλο για όλα τα παιδία, αναμνηστικό μετάλλιο για τα παιδία που θα τρέξουν. Ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, πρόχειρο γεύμα με τοπικά εδέσματα για τους μικρούς μας φίλους.

6. ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ :

• Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει την Κυριακή 17/09/2023 τις 07.00 έως 08:30 π.μ. στο χώρο εκκίνησης στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου.
• Τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί 10΄ λεπτά πριν την εκκίνηση των αγώνων, επίσης θα αποσταλεί ενημερωτικό email στον καθένα συμμετέχοντα ξεχωριστά.
• Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά ορίζεται το χρονικό όριο των πέντε (5:00) ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα «Belles Historic Trail», μετά το χρονικό όριο των (5) ωρών ο αθλητής θα επιβιβάζεται σε όχημα της διοργάνωσης για την ασφαλή επιστροφή του. Σε σημεία της διαδρομής και στους σταθμούς τροφοδοσίας άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών. Για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού άλλα μετά το χρονικό όριο των τεσσεράμισι (4,5) ωρών ο αθλητής θα κινείται με δίκη του ευθύνη στα μονοπάτια και τους δρόμους.
• Αθλητής που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

7. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ :

• «Belles Historic Trail» :
= 4,7 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.
= 7,2 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.
= 12,3 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.
= 19,8 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

• «Sultanitsa Trail Run» :
= 4,7 χλμ. Πλήρης και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

• «Riko Kids Run» :
Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός.

8. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ :

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, τις αθλήτριες και τα παιδία. Συστήνεται όμως να έχουν υδροδοχείο. Επίσης προτείνεται προς τους αθλητές η χρήση αθλητικών παπουτσιών με τεχνικές προδιαγραφές για βουνό. Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο μίας χρήσης.

9. ΕΠΑΘΛΑ :

Αναμνηστικά – έπαθλα Belles Historic Trail :
1). Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες και γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού.
2). Για τους δυο (2) πρώτους (άνδρα-γυναικά) της Γενικής Κατάταξης του Belles Historic Trail θα έχει και κάποιο εξτρά δώρο (καλάθι τοπικών προϊόντων κλπ)
3). Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

• Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες :
1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος
2). 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος
3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος
4). 60 ετών και μεγαλύτεροι μονό ο πρώτος
• Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες :
1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη
2) 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη
3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη
4).60 ετών και μεγαλύτερες: Βράβευση μονό η πρώτη

• Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι τρεις (3) πρώτοι – πρώτες της Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η βράβευση θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από τρεις (3) αθλητές ανά κατηγορία.

>>>Αναμνηστικά – έπαθλα Sultanitsa Trail Run :
1). Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού
2). Για τους δυο (2) πρώτους (άνδρα-γυναίκα) της Γενικής Κατάταξης του Sultanitsa Trail Run θα έχει και κάποιο εξτρά δώρο (καλάθι τοπικών προϊόντων κλπ)
3). Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

• Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες :
1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος
2). 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος
3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος
4). 60 ετών και μεγαλύτεροι μονό ο πρώτος

• Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες :
1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη
2) 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη
3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη
4).60 ετών και μεγαλύτερες: Βράβευση μονό η πρώτη

>>> Αναμνηστικά – έπαθλα Riko Kids Run :
• Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, Αγόρια & Κορίτσια: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού.

>>> Δίπλωμα συμμετοχής του αγώνα θα μπορούν οι αθλητές να εκτυπώσουν από το site του αγώνα (www.belleshistorictrail.gr)
>>> Χρηματικά έπαθλα δεν υπάρχουν.

10. ΑΣΦΑΛΕΙΑ :

• Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία ομάδας Διάσωσης, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής. Επιπλέον, στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο.
• Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν.
• Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.
• Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, που θα μετάσχουν στον αγώνα.

11. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η οργανωτική επιτροπή, εάν αλλάξουν οι συνθήκες με τον Covid -19, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.

12. AΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ :

• Η Οργανωτική Επιτροπή δεν ευθύνεται για απώλεια ζωής, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. (Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση).
• Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
• Η Οργανωτική Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
• Η Οργανωτική Επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

13. ΠΟΙΝΕΣ :

• Αθλητές που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου και θα παρακάμψουν της διαδρομής θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματα τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων.
• Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα.
• Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.

14. ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών ή άλλων απρόοπτων συμβάντων, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

15. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

• Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
• Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους μπορεί να γίνει την εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγώνα.

16. ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ – ΧΩΡΟΙ ΥΓΕΙΝΗΣ :

Στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου, θα υπάρχει χώρος πού θα χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια για τους αθλητές και επιπλέον χώρος για την φύλαξη προσωπικών αντικειμένων. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργού χώροι υγιεινής (WC) καθώς και υπαίθριο ντουζ.

17. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε αθλητής και αθλήτρια έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση που αφορά τη συμμετοχή του, την πορεία του και το τελικό αποτέλεσμα του στην διοργάνωση.

18. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται τμηματικά παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων στο χώρο της αφετηρίας – τερματισμού και συγκεντρωτικά την ίδια μέρα στην ιστοσελίδα (www.belleshistorictrail.gr) και στις σελίδες της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα΄.

19. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

• Κυριακή 17/09/2023
=07.00 έως 08:30 π.μ., Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου.
=08.40 π.μ., τεχνική ενημέρωση.
=09.00 π.μ., εκκίνηση αγώνα «Belles Historic Trail».
=09:30 π.μ., εκκίνηση αγώνα «Sultanitsa Trail Run».
=11:30- π.μ., εκκίνηση αγώνα «Riko Kids Run».
=12.30 απονομές για όλους τους νικητές..
=14.30 λήξη αγώνα.

Στον τερματισμό θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα με τοπικά εδέσματα παρασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού, κεράσματα, νερά και αναψυκτικά.

20. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ :

Η διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

 

Επικοινωνία
Ιστοσελίδα : www.belleskistorictrail.gr
E-mail : belleshistorictrail @ gmail.com
Facebook, Instagram, Tik Tok : belleshistorictrail
Τηλέφωνο, SMS, Viber : 6939852535

Υπεύθυνοι Διοργάνωσης
Παναγιώτης Σαββίδης, Σταματία Σαμαρά, Νίκος Καντούρης, Βαγγέλης Φιλιππίδης
Πληροφορίες : Σαμαρά Σταματία (Τηλ. 6939852535)
Εγγραφές : Νίκος Καντούρης (Τηλ. 6971872071)

Διοργανωτής : Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πετριτσίου.